Ce sunt pompele de caldura aer-apa cu boiler

Ce sunt pompele de caldura aer-apa cu boiler

pompa-de-caldura-producere-apa-calda-menajera

Ce sunt pompele de caldura aer-apa cu boiler

Daca esti in cautare de o sursa de incalzire a apei calde menajere (apa calda pentru bucatarie sau baie), poti alege intre un boiler sau o pompa de caldura. In acest articol iti vom prezenta ce sunt pompele de caldura aer-apa, variantele disponibile si avantajele lor.

Ce sunt pompele de caldura aer-apa?
Sisteme destinate prepararii apei calde menajere, folosind principiul de transfer termic. Practic este acelasi mod de functionare precum in cazul sistemelor aer conditionat insa in sens invers, dar pentru incalzirea apei din boiler. Aerul din exteriorul locuintei este absorbit de catre unitatea externa (asemanatoare unitatii externe de la aer conditionat) si distibuit prin lichidul de refrigerare. Aerul este apoi incalzit prin expansiune cu ajutorul unui compresor si este trimis catre boiler. Boilerul unei pompe de caldura are dispus pe suprafata sa ,o retea de tevi din aluminiu (condensator) ce vor incalzi apa din interiorul sau. Pompa de caldura utilizeaza curent electric numai pentru transferul aerului si pentru actionarea compresorului, reusind astfel un consum de curent de pana la 4 ori mai mic decat in cazul boilerelor clasice cu rezistenta.
Pompa caldura aer-apa ELDOm
Avantajele pompelor de caldura aer-apa cu boiler
  1. Pompa de caldura utilizeaza curent electric numai pentru tranferul termic energiei de la aer la apa. Coeficientul de performanta (COP) este de 1:3.4, iar in cazul unui boiler electric conventionala acesta este de 1:1. Rezulta o eficenta de 3.4x. mai mare decat in cazul boilerelor clasice
  2. Datorita supapei special de termo-reglare, fabricata in Japonia, se pot optine performante marite chiar si la temperaturi extrem de mici de pana la -30 C.
  3. Pompele de caldura beneficiaza de un nou tip de condensator inovativ- schimbatorul de caldura exterior este confectionat din aluminiu, avand o suprafata marita este infasurat un jurul boilerului
  4. Instalarea se realizeaza extrem de usor- boilerul pompei de caldura se aseaza in locul boilerului conventional, datorita acelorasi marimi
  5. Controlul sistemului se realizeaza direct din boiler cu ajurului display-ului digital. Sistemul are functia de auto diagnoza, auto invatare. Controlerul afiseaza puterea electrica absorbita, afisarea exacta a temperaturii apei etc.
  6. Utilizarea eficienta pe tot intregul anului
  7. Refrigerant R134A utilizat datorita gradului mare de vaporizare, asigura utilizarea pompei de caldura la temperaturi de pana la -30 C/ + 43 C.
  8. Controlerul electric monitorizeaza si asigura controlul intregului sistem
  9. Rezistenta electrica din interiorul boilerului (2500W) controlata de catre panoul de control asigura surplusul de caldura a apei in momentul in care exista un consum marit de apa sau cand temperatura exterioara scade sub -30 C
  10. Investitia se amortizeaza intr-o perioada de 2-3 ani.
  11. Program Anti Legionella
Tipuri de pompe de caldura aer-apa cu boiler
In general pompele de caldura aer-apa cu boiler sunt de 2 tipuri: simple sau cu serpentina.
Cele simple folosesc  numai caldura provenita de la unitatea externa, iar cele cu serpentina au incorporat in boiler o serpentina din otel emailat ce poate incalzi si cu ajutorul unui panou solar sau centrala pe lemne sau peleti. Recomandam modelele de pompe de caldura aer-apa, ce au in boiler serpentina deoarece pot functiona pe perioada iernii utilizand numai caldura provenita de la cazan, iar pe perioada verii numai caldura provenita de la panoul solar.
Se poate adauga panouri fotovoltaice pentru functionare pe energie electrica solara.
http://www.blogdeinstalatii.ro/

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: