de ce nu incalzesc radiatoarele

de ce nu incalzesc radiatoarele

De ce nu incalzesc radiatoarele

Una din cele mai frecvente probleme care apare la centrala termica este ca pur si simplu nu incalzesc caloriferele, nu ajung la temperatura optima de incalzire.

Daca esti ca mine, inseamna ca iti place faptul ca incalzirea de la centrala termica a fost oprita pentru lunile de vara si ca factura la incalzire a scazut simtitor.

Nu incalzesc caloriferele

Din pacate, se apropie incet timpul cand va va trebui sa luam in considerare pornirea din nou a centralei termice.

Cum vremea poate fi foarte rece pe perioada iernii, ne putem astepta ca factura la incalzire sa creasca si pot aparea probleme la functionarea ei sau a sistemului de incalzire.

Sunt vesti bune pentru intalatori si firmele de instalatii dar nu este o veste buna pentru cei care trebuie sa plateasca pentru reparatii.

Aer in calorifere

Daca dupa ce pornesti centrala constati ca nu incalzesc caloriferele la fel cum o faceau inainte, poate fi din cauza aerului din instalatie.

Acest lucru este foarte comun, si se poate identifica prin parti reci in locul unde nu incalzesc caloriferele, cel mai des in partea de sus.

Aerisirea caloriferelor

Inainte de a pune mana pe telefon sa chemi instalatorul ca nu incalzesc caloriferele, daca esti increzator in fortele proprii si ai putina indemanare, fa chiar tu aerisirea caloriferelor.

Ai nevoie de urmatoarele:

  • cheie de aerisit caloriferele
  • o carpa sau un prosop ca sa nu te uzi
  • un borcan sau un lighean in care sa curga apa

Cu centrala termica oprita, foloseste cheia de aerisit calorifere sau o surubelnita daca se potriveste la aerisitor, si aeriseste caloriferul. In timp ce faci asta, vei auzi un suierat de aer (care bloca caloriferul) ce iese si este inlocuit de apa.

Cand nu mai iese aer si incepe sa curga apa, sti ca a iesit tot aerul din calorifer. Acum poti inchide aerisitorul caloriferului.

Presiunea apei din centrala termica

Trebuie sa faci aerisirea descrisa mai sus la toate caloriferele din casa. Dupa ce ai terminat mergi la centrala termica si verifica instalatia. Daca presiunea a scazut usor, trebui sa incarci istalatia din nou astfel incat sa fie intre 1 – 1,5 bar.

Presiunea centralei termice este indicata pe manometrul ei sau pe afisajul electronic (in functie de model). Pentru mai multe informatii consulta manualul de utilizare al centralei termice. 

In cazul in care presiunea a scazut, trebuie incarcata instalatia din nou. Daca centrala termica are presiunea sub 0,8 bar este posibil sa nu mai porneasca si sa intre in avarie.

Trebuie sa resetezi centrala termica ca sa porneasca din nou. Consulta manualul de utilizare a centralei termice pentru mai multe informatii.

Apeleaza la experti - kin.ro

Daca ai dubii cu privire la oricare dintre lucrurile expuse mai sus, si crezi ca nu poti face asta sau nu ai sculele potrivite, apeleaza la un instalator. Oricum sa inveti sa aerisesti un calorifer, este o deprindere care merita sa inveti sa o faci.

Iti poate salva mult timp si bani si va reduce semnificativ stresul cauzat de problema ca nu incalzesc caloriferele!

Daca esti interesat de echipamentele de instalatii, te invit sa vizitezi pagina de kin.ro pe care am pregatit-o pentru tine.

Si iti recomand sa te abonezi la kin.ro pentru a nu pierde nici un articol nou.

copyright Blogdeinstalatii

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: